Nedanstående föreläsningar/föredrag är speciellt inspelade för årets Open Your Eyes.

De kommer att finns tillgängliga på tre olika plattformar/ställen.

  1. Youtube.
    Klicka på respektive programtitel så kommer du till KC Kompetenscenters kanal och den valda inspelningen.
  2. Facebook
    Föreläsningarna publicerades den 22 september med start kl. 10.00 på KC Kompetenscenters sida – facebook.com/kckompetenscenter/motessidan

Program

Bli volontär – din insats behövs!Volontärbyrån
Vill du engagera dig och göra skillnad? Volontärbyrån berättar om det ideella engagemanget och ger tips om hur du kan göra för att komma igång. Dessutom får du möta personer som berättar om sitt engagemang.  
 
Kulturen hjälper mig att stå utHannah ”Hanutten” Harvigsson
Ett samtal med Hannah Harvigsson om kraft, lust, skapande, känslor, tvivel och prestation. Hannah Harvigsson är en ung musiker, låtskrivare och artist i Malmö som drivit och startat flera olika projekt, nu senast projektet ”SÄG DET – SEN GÖR DET” som fått treårig finansiering från arvsfonden. I detta samtal med Olof Samuelsson delar Hannah med sig om sina tankar kring att vara kreativ, samarbeta med andra och att hitta sammanhang att genomföra sina idéer. Samtalet handlar också om tvivel, prestationsångest och lusten att skapa som kan göra det möjligt att stå ut med sig själv, livet och vardagen.  
 
Nyttan av ett ideellt engagemangJakob Hallgren, ambassadör
Jakob Hallgren berättar om sitt arbete som Sveriges ambassadör i Sydkorea och på vilket sätt erfarenheterna från hans ideella engagemang tidigare i livet varit till nytta i hans yrkeskarriär. Jakob Hallgren är uppväxt i Glumslöv utanför Landskrona och har arbetat på Utrikesdepartementet, SIPRI, Regeringskansliet, Folke Bernadotte Academy och har arbetat i Geneve, Sarajevo m m.
 
Hur kan vi skapa en bättre värld?Martin Nihlgård, generalsekreterare, Individuell Människohjälp
Martin Nihlgård pratar om engagemang, demokrati, jämställdhet utmaningar och vad vi själva kan göra för medverka till att skapa en bättre värld. Martin Nihlgård är generalsekreterare för Individuell Människohjälp, en biståndsorganisation med säte i Lund och verksam i ett tiotal länder runt om världen. IM arbetar för att stärka utsatta individer, särskilt kvinnor och unga, så att de av egen kraft kan ta sig ur fattigdom och utanförskap. Martin har tidigare varit rektor för Sundsgårdens folkhögskola.
Klimatångest – Men GÖR något då!Ola Olefeldt och Olof Samuelsson, Studenthälsan, Malmö universitet
Ola Olefeldt och Olof Samuelsson pratar om hur vi kan hantera klimatångest och frustration som kan komma ur känslan av att ”jag borde göra mer” eller ”ingen annan bryr sig”. De ger sin syn på hur vi kan förhålla oss till klimatångest och pratar om att hitta balansen mellan att ”agera” och att ”släppa” och att ta beslut kring sitt agerande som är hållbart i längden både för sig själv och klimatet. Ola Olefeldt och Olof Samuelsson arbetar båda som kuratorer på Studenthälsan vid Malmö universitet där de möter många studenter både i individuella samtal och i grupper och föreläsningar.